Begravningsbolaget revolutionerar branschen & hyllar livets mångfald

Publicerat 27 september 2023 kl. 09:00

”Jag vill förändra öppenheten mellan olika aktörer som Svenska kyrkan, vården och begravningsbyråer. Vi alla, måste se människan som huvudpersonen. Oavsett vilken livssituation den enskilda individen valt att leva i, är alla lika värda i våra ögon. Alla liv förtjänar att hyllas. Alla liv förtjänar att porträtteras personligt och rättvisande.”

Erik Eriksson, VD och grundare

På ett fundament av kunskap, historia och respekt för tradition, tar vi avstamp och transformerar branschen in i vår samtid. Vi ser inte logistik, processer, administration och legala åtaganden som vårt syfte och funktion. Det är sätt vi når målet; se livsberättelse och som företag växa ur möten med människor. Det är den övertygelse som alltid funnits genom vår 30 åriga branscherfarenhet och som nu manifesteras i vår nya profil.

Vi utvecklar erbjudandet och digitaliserar våra processer, inte som en finansiell investering, utan som en mänsklig investering. Effektiviseringen ger mer tid för det mänskliga mötet. Vår närvaro ökar på 50 orter i Sverige och servicekontor i Marbella, så vi genom lokal närvaro kan ge hjälp och stöd av våra begravningscoacher. Just nu förvärvar vi och söker er som vill vara med på vår resa. Ni, liksom vi tror på förändring. Ni, liksom vi tror på att se människan. Ni, liksom vi vet att vi blir bättre tillsammans.

”Det finns en trygghet i att prata med någon som förstår när det sker en omvälvande händelse i livet. Därför HBTQI-diplomerar vi nu alla våra begravningscoacher”, säger Erik Eriksson, VD och grundare av Begravningsbolaget.

I 30 år har Erik Eriksson varit verksam i begravningsbranschen och byggt företaget till det livsverk det idag blivit. Som ett ytterligare steg i vår omfamnande helhetslösning har vi vårt syskonföretag, Juristbolaget, som är experter inom familjejuridik. Det gör oss till en av Sveriges ledande inom begravning och familjejuridik. Idag lever vi utspridda över landet och världen, men mötet och närheten kommer alltid vara centralt för oss. Därför låser vi oss inte vid det fysiska mötet, utan tillgängliggör skräddarsydda online-lösningar för att göra avskedet mer personligt, enklare och en naturlig del av livet. Begravningsbolaget hyllar livets mångfärgade variation. Vi porträtterar människor med glädje och kärlek, där varje individ är unik och värdefull. Vi lyssnar på berättelser ur livet från minnen och upplevelser hos närstående. Det är så vi skapar personliga avsked.

Begravningsbolaget vill också tacka alla ni som har varit och är, delaktiga i att forma oss. Ni ägare, som vid pension låtit oss förvärva era fina verksamheter och alla medarbetarna som varje dag lägger ner sin själ i mötet med anhöriga. Ni har och kommer alltid ha en viktig roll i den framgångssaga som är Begravningsbolaget. Där andra ser normer och fasta traditioner, ser ni utmaningar och möjligheter. Tack för att ni ser människor.

Erik Eriksson
VD & Grundare
Tel: 070-238 51 11
erik@begravningsbolaget.se