Färden till sista vilan körs med Omtanke

Publicerat 27 februari 2024 kl. 17:30

Begravningsbolagets likbil har dragit till sig uppmärksamhet i både TV-serie och tidningar. Anledningen? Bilens varma och genomtänkta namn: Omtanke.

Det är de små detaljerna som visar om någon verkligen kan sitt hantverk. Erik Eriksson, VD för Begravningsbolaget, hade verkligen känsla för detaljerna när företaget döpte sin begravningsbil till Omtanke. Ett halvår innan bilen lånades ut till inspelningarna av Netflix-serien Tore passade företaget på att namnge bilen. Sedan dess har den synts i både TV och nu senast i Tidningen Södran.

Begravningsbilen kör mestadels runt i Dalarna där den är stationerad, men syns emellanåt utanför länet. Begravningsbilar är inte lika vanligt längre, då det anses som dyrt och många aktörer istället använder en sorts minibuss. Men för Begravningsbolaget handlar hela affärsidén om att verkligen ta hand om, och se människan. Och visst syns Omtanke! Förutom att bilen blivit lite av en kändis är det många som hajar till och kommenterar namnet när den rullar på vägarna. Det är en självklarhet att färden till sista vilan ske med värdighet och omtanke.