Bakgrund

Det helade började

3 maj 1981, när min farfar begravdes, fick jag inte möjligheten att vara med på begravningen. Barn skulle inte vara med på sådana saker, barn skulle skyddas från det sorgliga. Jag kan än i dag höra kyrkklockorna ringa för farfars begravning, ingen förstod att även ett litet barn, då 5 år sörjde lika mycket som de vuxna. Med den erfarenheten som vi inte visste då, var att det var grunden för vad som i dag, nästa 40 år senare är en av Sveriges största och välkända begravningsbyråer.

Som 17 åring valde jag att börja arbeta på en begravningsbyrå, och lärde sig yrket från grunden och insåg efter ett tag att det här skall man kunna göra bättre och personligare genom att se människan.

17 augusti 1998 öppnade jag den första begravningsbyrån i Säter, där man snabbat skapade sig ett gott renommé på orten och göra sig välkänd som en omsorgsfull begravningsbyrå.

Vi har under åren fått förtroendet av etablerade begravningsbyråer på orter som valt att bli förvärvade av oss, som delar och uppskattar vårt engagemang för den enskilda människan.

Jag valde tidigt i mitt yrkesliv att engagera sig i ensamma och utsatta människor som lever i ensamhet, självvald eller icke vald i vårt samhälle. I dag är Begravningsbolaget ett självklart val för många kommunen som arrangerar begravningar utan anhöriga. För dom att vet vad vi står för, vi ser den enskilda människan.

2023 tog jag ett nytt stort beslut att förändra hela verksamheten från att kommunicera om döden – istället prata om livet. Hösten 2023 infördes en ny grafisk profil och även det gemensamma namnet Begravningsbolaget.

Vi finns idag på många orter i Sverige och vår vision är att finnas nära er och att se människan. Se människan för den man är.

Idag driver jag och mina medarbetare Begravningsbolaget med samma grundvärderingar och med målsättningen att med omsorg möta och se människor oavsett bakgrund, erfarenhet, livssituation, sexuell läggning, könstillhörighet och etnisk bakgrund skall ges möjligheten att få ett fint och värdigt avsked.

Jag insåg tidigt att med ett personligt och varmt engagemang och hög service var framgångsnyckeln till en välrenommerad begravningsbyrå och utveckla begravningsbyrån i takt med tiden, skulle bidraga till att mer människor som drabbats av en förlust skulle välja Begravningsbolaget. Vi har i dag uppskattningsvis hjälpt ca 12.000 anhöriga med deras begravningar och familjejuridiska situationer – det om något bevittnar att vi är duktiga på det vi gör.

Varmt välkomna till oss på Begravningsbolaget!

Erik Eriksson
Ägare
Begravningsbolaget