Gravstenar

fr. 8 250 kr

Vi har gravstenar för dina önskemål

Vi på Begravningsbolaget arbetar med egna gravstensrådgivare som är experter på området gravstenar. Tillsammans skapar ni en vacker gravsten utifrån dina önskemål. Du får en prisuppgift och uppskattad leveranstid innan beställningen av din gravsten genomförs. Efter att du har godkänt orderbekräftelsen ansvarar rådgivaren för att skicka en ansökan till kyrkogårdsförvaltningen, som beslutar om stenen uppfyller de krav som ska vara uppfyllda för att montera en gravsten på gravplatsen.

Att välja gravsten

Våra gravstensrådgivare står i direktkontakt med stenhuggeriet och vi garanterar att du får en sten av högsta kvalitet, som monteras på ett säkert sätt. Den gravsten du väljer ska leva kvar i många generationer framöver.

Vilken typ av sten du ska välja, bestäms av hur gravplatsen på kyrkogården eller begravningsplatsen i övrigt ser ut. På vissa områden på gravplatsen ska det vara stående stenar, på andra liggande. Vilket material, ytskikt, färg och stil du ska ha bestämmer du själv. Vår gravstensrådgivare finns självklart med under hela processen och hjälper dig till rätt beslut.

Om det redan finns en gravsten knuten till graven hjälper vi till med omarbetningar eller inskriptioner. Du kanske vill lägga till namn och datum på en ny familjemedlem inför eller efter gravsättning.

Tillsammans skapar ni en vacker gravsten utifrån dina önskemål som passar aktuell gravplats. I samband med beställning får du en prisuppgift och uppskattad leveranstid. När du godkänt underlaget tar din gravstensrådgivare fram en ritning och ansvarar för ansökan till kyrkogårdsförvaltningen som beslutar om stenen uppfyller de krav som skall uppfyllas för att montera en gravsten på gravplatsen.

Stenhuggeriets fysiska försäljningskontor ligger i Kristianstad, Stockholm, Göteborg, Malmö, Emmaboda och Östersund men vi har möjlighet att hjälpa dig som anhörig var du än befinner dig i Sverige.

Det kan ta några veckor att få en inskription på plats, och upp till ett par månader om du beställer en ny gravsten. Därför är det bra att ta beslut tidigt i begravningsplaneringen.

De flesta granitsorterna som vi erbjuder har brutits i något av de 15 stenbrott i Sverige och Norge. Samtliga gravstenar har tillverkats i någon av de 5 lokala stenhuggerierna i Sverige. Vi arbetar med hållbarhet, vilket innebär att samtliga processer för att bryta och förädla granit till gravmonument arbetar mot målet att halvera processerna CO2 påverkan till år 2030.

Kontakta din gravstensrådgivare

Välkommen att ringa oss och prata direkt med våra gravstensrådgivare på 010-146 33 00 eller via gravsten@begravningsbolaget.se

  • Chatta direkt Vardagar 08-17
  • Kontakta oss