Miljövänlig begravning

Minska miljöpåverkan med miljövänlig begravning

En miljövänlig begravning innebär att alla delar i begravningen sker med minsta möjliga miljöpåverkan. Vi beaktar miljöpåverkan i hela begravningsprocessen, i allt från planering till genomförande. Vi är många som är överens om att vi behöver värna vår tid här på jorden. När vi vandrar genom livet tänker många av oss på vilka avtryck vi lämnar. En miljövänlig begravning är ett sätt att fortsätta tänka på avtrycken även efter att vi lämnat jordelivet. För det kommer en tid då den jord vi lever av ska lämnas över till våra barn. Det ska vi göra med stolthet och med ögon för nästa generations bästa. Att välja en begravning som minskar miljöpåverkan kan vara ett aktivt önskemål från den avlidne. Men det kan också vara ett sätt för anhöriga att verkligen hylla och skapa en personlig begravning för någon som värnade miljön under livet.

Vi vet att miljöförstöring och förändringar i jordens klimat är frågor som intresserar många och att vi lever i ett samhälle där många människor gör miljövänliga livsval. Vi vill självklart möta efterfrågan på miljövänlig begravning och erbjuder därför ett mer personligt avsked i form av miljövänliga begravningar och personliga avsked.

Val av omsorg

Våra miljövänliga begravningar minimerar miljöavtrycket för efterlevande och när en begravning planeras finns det många personliga val att göra. En miljövänlig begravning innehåller några av följande kriterier; miljövänlig kista, miljövänlig urna eller minneslund, gravsten, svepskjorta i ekologisk bomull, miljömärkta programkort eller tackkort, fossilfri biodiesel vid transporter, ekologisk och närproducerad mat och dryck samt miljömärkta och närproducerade blommor. Varmt välkommen att kontakta oss för kostnadsfri rådgivning om våra miljövänliga begravningar.

  • Chatta direkt Vardagar 08-17
  • Kontakta oss