För att lära sig allt om begravning praktiserade William Spetz hos Begravningsbolaget®

Publicerat 30 oktober 2023 kl. 14:30

Netflix-serien Tore utspelar sig på en begravningsbyrå och inför premiären vände sig William Spetz till Begravningsbolaget®. För att göra research och få bäst inblick i hur en begravningsbyrå arbetar praktiserade han inför inspelningarna hos Erik Eriksson, vars erfarenhet av branschen blev ovärderlig.

När den viktigaste personen i hans liv blir påkörd och dör, gör 27-årige Tore allt för att trycka undan sin sorg. På dagarna jobbar han på sin pappas begravningsbyrå som om ingenting har hänt och flirtar friskt med den nye floristen. Om nätterna etablerar han sig på en gaybåt inne i stan, och kommer för första gången i kontakt med alkohol, sex och droger. En ny och vacker men riskfylld värld öppnar sig. Tores bästa vän Linn och kollegorna börjar snabbt oroa sig. Så lyder beskrivningen av Netflix nya serie där Begravningsbolaget utgjort grunden för research.

Det var hos vår ägare Erik Eriksson som William Spetz gick i praktik under en tid för att kunna få bästa inblick i hur vi arbetar och för att kunna ge den bästa speglingen av vardagen på en begravningsbyrå. 

Begravningsbolaget lånade även ut rekvisita till inspelningarna. I Tore är det vår begravningsbil som medverkar – allt för att det skulle bli så autentiskt som möjligt och för att William Spetz skulle kunna skildra rollen så äkta som möjligt.

Serien började sändas 27 okt på Netflix.